Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος: Επικροτούν τα κόμματα τα μέτρα της δικαιοσύνης για την ΧΑ

Να αντιμετωπισθεί και η περίπτωση του ΕΛΑΜ στην Κύπρο, ζητά ο Γ. Ομήρου


Τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο επικρότησαν τα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Δικαιοσύνη για καταστολή των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής. Ο πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου ζήτησε να αντιμετωπισθεί και η περίπτωση του ΕΛΑΜ στην Κύπρο, δεδομένου ότι δηλώνει αδελφό κόμμα με την Χρυσή Αυγή.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι πρέπει να τυγχάνουν μετωπικής αντίδρασης ακραία φαινόμενα από όπου κι αν προέρχονται.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επισήμανε επίσης ότι δεν επιτρέπεται να δημιουργούνται ρήγματα στη δημοκρατία. Αναφερόμενος ειδικότερα στο ενδεχόμενο να υπάρχουν ανάλογες καταστάσεις στην Κύπρο, ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι σε μια ημικατεχόμενη χώρα, όπως η Κύπρος, και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανοχή σε συμπεριφορές που πλήττουν τη δημοκρατική λειτουργία και παράλληλα να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού οι δημοκρατικοί κανόνες.

Εξ άλλου, το ΑΚΕΛ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θεωρεί θετική εξέλιξη τη λήψη κατασταλτικών μέτρων κατά της Χρυσής Αυγής.
Αναφέρει επίσης ότι η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να απομονώσει πολιτικά την οργάνωση, αφού μόνο έτσι θα χτυπηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο της διείσδυσης της ιδεολογίας του ρατσισμού-ναζισμού ανάμεσα στην νεολαία και τον ελληνικό λαό.

Το ΑΚΕΛ προσθέτει ότι η ελληνική εμπειρία θα πρέπει να μας παραδειγματίσει και στην Κύπρο και τονίζει ότι αποτελεί συλλογική ευθύνη όλων να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε έγκαιρα να αντιμετωπιστούν ρατσιστικές, ναζιστικές καταστάσεις που αναπτύσσονται και στον τόπο μας.

Ο πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου τόνισε ότι επιβαλλόταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας την οργάνωση "καρκίνωμα".
Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι η δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη αλλά παρατήρησε ότι υπάρχουν όρια όταν απειλείται η ύπαρξή της.

Ζήτησε επίσης να αντιμετωπισθεί και η περίπτωση του ΕΛΑΜ στην Κύπρο, δεδομένου ότι δηλώνει αδελφό κόμμα με την Χρυσή Αυγή.
Οι όποιες έκνομες ενέργειες του ΕΛΑΜ, ανέφερε ο κ. Ομήρου, πρέπει να παταχθούν εν τη γενέσει τους, προτού υπάρξει εκκόλαψη του αυγού του φιδιού.

newsroom enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...