Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μίζες Τσοχατζόπουλου: Και ο γιος του Ντίνου Μιχαηλίδη στον ανακριτή

​Μετά τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη, και ο γιός του οδηγήθηκε ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης για την  υπόθεση  του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε στην Ελλάδα χθες το βράδυ,  μετά το «πράσινο φως» που άναψε  πριν από λίγες ημέρες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος που εξέδωσε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της προμήθειας του αντιπυραυλικού συστήματος TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, όπου έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη.

Στην υπόθεση ενέπλεξε τον κ. Μιχαηλίδη ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος υποστήριξε ότι ο γιος του πρώην υπουργού έδωσε σε αυτόν 400.000 δολάρια μετρητά στην Ελβετία το 2001 για να τα δώσει στην πρώην σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, προκειμένου να συναινέσει στην έκδοση του διαζυγίου. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον συνήγορο του υιού Μιχαηλίδη, Χρήστο Στάθη, η κατηγορία πάσχει καθώς «δεν είναι δυνατόν τα χρήματα να δόθηκαν το 2001 όταν το διαζύγιο εκδόθηκε το 2004».

Για τα χρήματα, τέλος, που βρέθηκαν στο λογαριασμό του -στον οποίο συνδιαχειριστής είναι και ο πατέρας του, Ντίνος Μιχαηλίδης- και  φαίνεται να προέρχονται από τον Αλ Σαγιάντ Φουντ, αλλά και για τις ανεκτέλεστες επιταγές  ύψους άνω των  7 εκ. δολαρίων, ο  κ. Μιχαηλίδης υποστηρίζει ότι διαθέτει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι αυτά προέρχονται από νόμιμες δραστηριότητες, καθώς είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τον -καταζητούμενο εδώ και μήνες- Φουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...