Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Χτυπήστε τους εξτρεμιστές κι όχι τον Άσαντ λέει ο Χρυσόστομος

Η Λευκωσία έχει διαβεβαιώσεις ότι η Κύπρος δεν θα χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο στρατιωτικών επιθέσεων και δεν θα αποτελέσει στόχο, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ενώ επιβεβαίωσε και χαρακτήρισε φυσιολογική την έντονη παρουσία πολεμικού στόλου από πολλές χώρες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω των εξελίξεων στη Συρία. Την ίδια στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος καλεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να κτυπήσουν στη Συρία τους «ακραίους και τους εξτρεμιστές», αλλά όχι τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

"Είμαστε έτοιμοι", ανέφερε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, "ν' ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, σε ό,τι αφορά το ανθρωπιστικό έργο που θα επιτελέσει η Κυπριακή Δημοκρατία, όταν κι εφόσον χρειαστεί". Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι επιβάλλεται να μην υπάρξει πανικός, καθώς η Κύπρος, όπως είπε, αποτελεί προορισμό ασφάλειας.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου ,Χρυσόστομος κάλεσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να κτυπήσουν στη Συρία τους «ακραίους και τους εξτρεμιστές», όπως τους χαρακτήρισε, αλλά όχι τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο οποίος, είπε «μπορεί να είναι δικτάτορας, γιατί δεν εξελέγη δημοκρατικά, αλλά δεν είναι εξτρεμιστής». Ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τάχθηκε εναντίον του πολέμου στη Συρία, δεν έκρυψε και την ανησυχία του στο ενδεχόμενο να ανέλθουν στην εξουσία οι «εξτρεμιστές», οι οποίοι, είπε, θ' αρχίσουν σφαγές κατά των μειονοτήτων και των νομοταγών. «Αν νομίζουν οι Αμερικανοί ότι θα δημιουργήσουν δημοκρατίες δυτικού τύπου στις μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής, κάνουν λάθος», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...