Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα και στην Κύπρο για «στρατιωτικές» ασκήσεις Χρυσαυγιτών

Ο Κύπριος υπουργός δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει οποιαδήποτε ανοχή σε συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους


Φωτογραφίες και πληροφορίες σε σχέση με τη δράση του υποκαταστήματος της Χρυσής Αυγής στη Κύπρο  (ΕΛΑΜ) έθεσε σήμερα ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο υπουργός δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης Ιωνάς Νικολάου. 

Οι φωτογραφίες αφορούν ασκήσεις στρατιωτικού τύπου που κάνουν τα μέλη του ΕΛΑΜ στο βουνό Τρόοδος στο ίδιο ακριβώς πρότυπο με τις ασκήσεις που κάνουν μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι φωτογραφίες δόθηκαν στον κ. Νικολάου από τον Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.
Ο κ. Νικολάου δήλώσε πως συζήτησε με τον γενικό Εισαγγελέα το τι πρέπει να διερευνηθεί και σήμερα ή αύριο το υλικό θα δοθεί στην αστυνομία για να διερευνηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από πιθανή δράση κάποιων προσώπων.

Ο κ. Νικολάου ερωτηθεί αν θα συσταθεί ανακριτική ομάδα που θα βάλει στο μικροσκόπιο της το ΕΛΑΜ, είπε ότι δεν στοχοποιεί, ούτε και προσωποποιεί οτιδήποτε. «Εκείνο που έχουμε αυτή τη στιγμή μπροστά μας είναι να διερευνήσουμε τα συγκεκριμένα ζητήματα που προκύπτουν από φωτογραφίες. Υπάρχουν πρόσωπα, αντικείμενα, χώροι, ενέργειες, και είναι ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν. Αυτά τα ζητήματα θα τα συζητήσω μαζί με την Αστυνομία, τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό για να δούμε με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει πληρέστερη διερεύνησή τους».

Ο Κύπριος υπουργός δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει οποιαδήποτε ανοχή σε συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους. Σημείωσε πως οι φωτογραφίες από μόνες τους δεν στοιχειοθετούν ποινική υπόθεση αλλά εγείρουν ζητήματα προς διερεύνηση και αυτά θα κληθεί η Αστυνομία να διερευνήσει και αφού συγκεντρωθούν στοιχεία θα αξιολογηθούν και από τη Νομική Υπηρεσία για το κατά πόσον συντρέχει διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος και υπάρχει επαρκής μαρτυρία, η οποία να μπορεί οδηγήσει μια υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...