Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυπριακή ομογένεια διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την συμπαράστασή της


Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η Ομογένεια της Νέας Υόρκης στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, που μίλησε το βράδυ της Παρασκευής στο κατάμεστο  «Σταθάκειο Κέντρο», σε μία εκδήλωση που διοργάνωσαν η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής κι η Ελληνική Ομοσπονδία Μείζονος Νέας Υόρκης.

Μικρά παιδιά με κυπριακές παραδοσιακές ενδυμασίες καλωσόρισαν στην είσοδο του κτηρίου τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη συνοδεία του, ενώ λίγο αργότερα τραγούδησαν προς τιμή του κ. Αναστασιάδη, που έσβησε τα κεριά της τούρτας των γενεθλίων του και του ευχήθηκαν χρόνια πολλά.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσίασε ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανίκος Παπανικολάου, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ανέφερε πως όλοι οι ομογενείς εργάζονται με ένα σκοπό, να βοηθήσουν τη Μητέρα Ελλάδα κι τη Μαρτυρική Κύπρο. Ευχήθηκε παράλληλα στη διάρκεια της θητείας του προέδρου να επανενωθεί η Κύπρος.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Κώστας Τσέντας εξέφρασε προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την αμέριστη συμπαράσταση της κυπριακής παροικίας στον αγώνα του κυπριακού λαού για λύση του προβλήματος κι επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους.

Ολη η Ομογένεια πρέπει να δώσει στον πρόεδρο Αναστασιάδη μήνυμα ενθάρρυνσης, είπε ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ. «Πως μέσα από την κατοχή και τη σκλαβιά και την κρίση θα αρθούμε των περιστάσεων και με ηγέτη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να δούμε να δικαιώνετε ο αγώνας μας», πρόσθεσε.

Μετά την εκδήλωση, η ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας παρέθεσε αποχαιρετιστήριο δείπνο στον πρόεδρο της Κύπρου και τη συνοδεία του.



alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...