Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου εκδόθηκε  για διακίνηση παράνομων αμοιβών στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου


Στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας αναμένεται να οδηγηθεί στις ελλαδικές αρχές, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, μετά την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της κυπριακής δικαιοσύνης, να τον εκδώσει για την υπόθεση διακίνησης παράνομου πολιτικού χρήματος, που συνδέεται με προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σε βάρος του Κύπριου πρώην υπουργού εξέδωσε ένταλμα σύλληψης ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, ο οποίος, μαζί με το συνάδελφό του Γιάννη Σταυρόπουλο, χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με κεντρικό πρόσωπο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης κατηγορείται για την υπόθεση της προμήθειας των TOR M-1, επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου και ενεπλάκη στη διακίνηση παράνομων αμοιβών, με βάση τα όσα ισχυρίζεται ο εξάδελφος του πρώην Υπουργού Άμυνας, Νίκος Ζήγρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην δικογραφία έχουν περιληφθεί στοιχεία από το άνοιγμα λογαριασμών, που αφορούν ύποπτα εμβάσματα, τα οποία φέρεται να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, με αποστολέα τον καταζητούμενο από τις ελληνικές δικαστικές αρχές Αλ Ζαγιάντ Φουάντ.

Για την υπόθεση των επίμαχων εμβασμάτων, οι ανακριτές έχουν ζητήσει την έκδοση και του γιου του Ντίνου Μιχαηλίδη, Μιχάλη, υπέρ της οποίας έχει αποφανθεί το πρωτοβάθμιο Κυπριακό δικαστήριο.

Οι ανακριτές φέρονται έτοιμοι τις επόμενες ημέρες να αποστείλουν κλήσεις σε απολογία σε περίπου δέκα πρόσωπα, σε βάρος των οποίων προκύπτουν ενδείξεις για ύποπτες κινήσεις διαφόρων χρηματικών ποσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...