Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Έρογλου: Ζητά δημοψήφισμα για συμφωνία στο Κυπριακό

Κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι θέτει προϋποθέσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που «δεν είναι δυνατόν να τις αποδεχθούμε»


Πρέπει να ξεκινήσουν οι συνομιλίες τον Οκτώβριο, δήλωσε σε διάλεξη για το Κυπριακό στο Πανεπιστήμιο Κεμερμπουργκάζ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι θέτει προϋποθέσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που «δεν είναι δυνατόν να τις αποδεχθούμε». 

Ανέφερε, ακόμη, ότι  «ετοιμάζεται μια συμφωνία-πλαίσιο μέχρι το τέλος του χρόνου με ταυτόχρονα δημοψηφίσματα τον Μάρτιο. Εάν υπάρχει βούληση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υπάρξει συμφωνία». Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επανέλαβε τη θέση του ότι όλα τα σχέδια λύσης που βγήκαν μέχρι τώρα τα έχει απορρίψει η ελληνοκυπριακή πλευρά, κάνοντας λόγο παράλληλα για τα άδικα – όπως ανέφερε – «εμπάργκο» εναντίον των Τουρκοκυπρίων και υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι ήταν εκείνοι που ξεκινούσαν πάντα τα επεισόδια. Εξέφρασε δε λύπη γιατί από κάποιες πλευρές ακούγεται ότι τα «εμπάργκο» θα αρθούν με την λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...