Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Στυλιανίδης: Η Μέρκελ προσφέρει οικονομική βοήθεια στη Κύπρο

Θα δοθεί έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Η Γερμανία είναι πρόθυμη να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Κύπρο, όπως δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη χθεσινή της συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο Δουβλίνο, όπου είχε μεταβεί για τη σύνοδο των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων του ΕΛΚ.


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Στυλιανίδη, όσα συζήτησε με την Μέρκελ θα μετουσιωθούν σε πρακτικές ενέργειες κατά την επικείμενη επίσκεψή του στο Βερολίνο στις 6 Μαΐου, και στο τραπέζι θα τεθούν και θέματα, που θα βοηθήσουν την κυπριακή Οικονομία. Πρόσθεσε «όλα αυτά θα οριστικοποιηθούν στο Βερολίνο».

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κάποιες πρωτοβουλίες, που θα ληφθούν από τράπεζα αναπτύξεως, η οποία λειτουργεί στα πλαίσια της γερμανικής Οικονομίας.

Ο Στυλιανίδης είπε ότι πρόκειται για προγράμματα, που χρειάζεται τώρα η κυπριακή Οικονομία, έτσι ώστε να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αρχίσει ο κύκλος της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

Αναφέρθηκε, επίσης, σε ευμενή σχόλια της Μέρκελ περί τού ότι η Κύπρος, αντί των δραματικών γεγονότων που όλοι ανέμεναν, πέτυχε μέσα σε έναν χρόνο να δημιουργήσει προοπτικές ανάκαμψης και επανεκκίνησης της οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος και γενικότερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την επανέναρξη του διαλόγου στη βάση ενός κοινού ανακοινωθέντος, που ξεκαθαρίζει τη βάση διαπραγμάτευσης και τη διαδικασία των συνομιλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...