Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Επιτυχής διάσωση 41χρονου στη θαλάσσια περιοχή Κουρίου


Σώος μετά από μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης εντοπίστηκε λίγο μετά τη μια μετά τα μεσάνυκτα ο Κώστας Ηροδότου, ο οποίος αγνοείτο για μερικές ώρες στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Ερμογένη Κουρίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, χθες στις 10.05 μ.μ. το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), έλαβε πληροφορία από τη Διοίκηση Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας ότι στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Ερμογένη Κουρίου αγνοείται ένα άτομο, ηλικίας 41 χρόνων, ο οποίος εθεάθη για τελευταία φορά κάνοντας kite surfing σε απόσταση 1 χλμ από την ακτή. Την πληροφορία στη Λιμενική Αστυνομία έδωσε φιλικό πρόσωπο του αγνοούμενου.

Το ΚΣΕΔ απέστειλε άμεσα για διεξαγωγή έρευνας στην περιοχή το Παράκτιο Περιπολικό «ΘΗΣΕΑΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας καθώς και Ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΠ) του Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ πολύ σημαντική ήταν η συνεισφορά της Ναυαγοσωστικής Μονάδας της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού που συμμετείχε στις έρευνες με ένα ταχύπλοο σκάφος και ένα Jet-ski.

Παράλληλα, με τη διεξαγωγή των ερευνών στη θάλασσα από το ελικόπτερο και τα πλωτά Μέσα της Δημοκρατίας, διεξάγονταν έρευνες και στη ξηρά, κατά μήκος των ακτών, από την Αστυνομία των Βρετανικών Δυνάμεων στην Κύπρο, καθώς και από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

Μετά από συνεχείς και εξονυχιστικές έρευνες, υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ, ο αγνοούμενος, Κώστας Ηροδότου, ανευρέθηκε -παρά τις αντίξοες συνθήκες- σώος στις 1.10π.μ., στην περιοχή Έρευνας που ανατέθηκε στο Ταχύπλοο της Ναυαγοσωστικής Μονάδας της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού. Η επιχείρηση περατώθηκε στις 2 π.μ. με τη μεταφορά του Κώστα Ηροδότου στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για προληπτικό ιατρικό έλεγχο.


sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...