Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Αναστασιάδης: «Καναρίνι σε ανθρακωρυχείο» η Κύπρος

Ως ένα καναρίνι που βρέθηκε στο ανθρακωρυχείο της διάλυσης ευρωπαϊκών τραπεζών και επιβίωσε, παρουσιάζει την Κύπρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε προς την εφημερίδα Wall Street Journal

Με αφορμή την πρώτη επέτειο από το κούρεμα των καταθέσεων, ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει στη συντάκτρια της εφημερίδας, Ματίνα Στέβις πως «το σύστημα αυτό έπρεπε να δοκιμαστεί σε μία χώρα, η οποία δεν θα προκαλούσε συστημικά προβλήματα στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Γι’ αυτό, το κούρεμα εφαρμόστηκε οριοθετώντας τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα, για να σταματήσει τη διάδοση του ιού και η δημιουργία επιπτώσεων στο υπόλοιπο σύστημα».
Το δημοσίευμα περιγράφει τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα με το κλείσιμο της Λαϊκής και την αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου και τους περιορισμούς που τέθηκαν στην διακίνηση κεφαλαίων. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει στην εφημερίδα ότι αυτοί οι περιορισμοί θα αρθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Η συντάκτρια αναφέρει με γραφικό τρόπο πως το καναρίνι που το έβαλαν στο ανθρακωρυχείο επέζησε, αλλά ακόμη υποφέρει από αυτό.

Η εφημερίδα γράφει πως ο Πρόεδρος τηςΚυπριακής  Δημοκρατίας είναι προσεκτικός όταν προειδοποιεί άλλες χώρες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν παρόμοιες καταστάσεις.

Σε άλλη συνέντευξη στην εφημερίδα ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι περιορισμοί στις εσωτερικές συναλλαγές θα αρθούν τον ερχόμενο Απρίλιο. Στην ανταπόκριση αναφέρεται ακόμη ότι ο κ. Αναστασιάδης αντιμετωπίζει πολιτικά προβλήματα, καθώς η κυβέρνηση συνεργασίας απώλεσε την πλειοψηφία της στην κυπριακή Βουλή αυτήν την εβδομάδα, λόγω της αποχώρησης του ΔΗΚΟ.

Παράλληλα, αναφέρεται στην καταψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων, μια προϋπόθεση-κλειδί για το δανειακό πρόγραμμα της νήσου, μετά από πολυήμερες απεργίες και διαδηλώσεις εργαζομένων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...