Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Κωσταράκος:Αδελφική σχέση με την Κύπρο

«Η σχέση της Ελλάδας με την Κύπρο είναι στενή και αδελφική και σε όλους τους τομείς αδιαπραγμάτευτη» δήλωσε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαής Κωσταράκος, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας της Κύπρου Φώτη Φωτίου.

«Έχω να βρεθώ εδώ περίπου 40 χρόνια, από τότε που μικρός μαθητής, βρισκόμουνα στην ελληνική Αμμόχωστό, γι' αυτό και είναι βαθιά η συγκίνησή μου» πρόσθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Όπως ανέφερε ο Κύπριος υπουργός, τα κύρια θέματα, που συζήτησαν με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, ήταν οι σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, για την οποία –όπως δήλωσε ο κ. Φωτίου- επιβάλλεται ο επανασχεδιασμός στη βάση των νέων στρατηγικών δεδομένων και των εξελίξεων στην περιοχή.

«Είναι πλέον γεγονός ότι τα νέα στρατηγικά δεδομένα όπως και οι εξελίξεις στην περιοχή, επιβάλλουν τον επανασχεδιασμό αυτής της αμυντικής συνεργασίας. Επιβάλλεται, λοιπόν, η συνεργασία μας να αναπτυχθεί και να αναθεωρηθεί στη βάση αυτών των νέων δεδομένων, των καθημερινών αμφισβητήσεων και απειλών από την Τουρκία όσον αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου», είπε ο Κύπριος υπουργός και προσέθεσε ότι κοινός στόχος είναι οι ήδη στενότατες σχέσεις των δυο χωρών, όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, να αξιοποιηθούν και να ενισχυθούν περαιτέρω για την επίτευξη της σταθερότητας, της ειρήνης, της ανάπτυξης και της προόδου στην περιοχή.

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε, επίσης, με τον αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση στο ΓΕΕΦ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς) και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Επίσης, κατέθεσε στεφάνια στα Φυλακισμένα Μνήματα και στο στρατιωτικό κοιμητήριο «Τύμβος της Μακεδονίτισσας» και επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου), στη Μαλούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...