Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Κύπρος: Αντίθετη η τρόικα στη μεταφορά εξουσιών της ΚΤ στον υπουργό Οικονομικών

Τη διαφωνία της στην προσπάθεια της Βουλής να μεταφέρει στον υπουργό Οικονομικών εξουσίες που έχει η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) ως Αρχή Εξυγίανσης, εκφράζει η τρόικα. Η διαφωνία διατυπώνεται... σε επιστολή της τρόικας προς το υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα (για την επιστολή ενημερώθηκε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών).

Η τρόικα επισημαίνει ότι η ρύθμιση που επιδιώκει η Βουλή, θα καθυστερήσει τη διαδικασία εξόδου της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ανδρέας Τρόκκος σημείωσε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών ότι για να καθησυχαστούν οι ανησυχίες της τρόικας, θα πρέπει η Αρχή Εξυγίανσης να είναι ο διοικητής της ΚΤ και στη λήψη αποφάσεων να λαμβάνεται υπόψη η σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών.

Εκ μέρους της ΚΤ ο Μιχάλης Στυλιανού, ανέφερε ότι σε περίπτωση που τροποποιηθεί ο νόμος θα δημιουργηθούν πρακτικά προβλήματα και θα υπάρχει καθυστέρηση στους καθημερινούς ελέγχους και διαδικασίες, που ακολουθεί η ΚΤ για την εξυγίανση.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...