Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ικανοποίηση Αναστασιάδη για τη θετική αξιολόγηση από την τρόικα

Την ικανοποίηση για τη θετική αξιολόγηση της Κύπρου από την Τρόικα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφέροντας ότι επιτεύχθησαν οι στόχοι της κυβέρνησης στα δημοσιονομικά, ενώ και στο χρηματοπιστωτικό τομέα έγιναν σημαντικά βήματα.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά το πέρας σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την οποία ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι εάν τηρηθεί ακριβώς το πρόγραμμα δεν θα χρειαστεί η λήψη άλλων μέτρων από τη κυβέρνηση.

Με την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου, την έξοδό της από το καθεστώς εξυγίανσης και τη δυνατότητα άντλησης ρευστότητας έκλεισε μια σημαντική εκκρεμότητα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο τόπος θα καταφέρει να εξέλθει από την κρίση.

Προηγήθηκε σύσκεψη των ηγεσιών των κομμάτων, υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, για θέματα που άπτονται του Επικαιροποιημένου Μνημονίου.

Της σύσκεψης αρχηγών προηγήθηκε συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την οποία τα μέλη του σώματος ενημερώθηκαν από τον κ. Γεωργιάδη για το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο, με διευκρινίσεις επί των επικαιροποιήσεων που αφορούν τα χαρτοφυλάκια τους.

Περαιτέρω, κατά τη σημερινή συνεδρία ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, κατέθεσε νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του σωφρονιστικού συστήματος.

Το πρωί, ο πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τους αρχηγούς διπλωματικών αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...