Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Εκδήλωση συμπαράστασης για τους εργαζομένους της ΕΡΤ στη Λευκωσία

Εκδήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Αυγούστου στη Λευκωσία. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ελληνοκυπριακή οργάνωση Ε.Ρ.Α.Σ. Λευκωσίας (Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση), η Τουρκοκυπριακή Συντεχνία των Εργατών Τύπου (BasinSen) και η συντεχνία των Τουρκοκύπριων Δασκάλων (ΚΤΟS).

Σε ανακοίνωσή τους οι συνδιοργανωτές τονίζουν: «Η στόχευση και το τελικό κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε κίνηση μέσα στα πλαίσια της επίθεσης του Ελληνικού αλλά και Ευρωπαϊκού κεφαλαίου ενάντια στο εργατικό κίνημα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Είναι μια επιλεγμένη κίνηση που μεταφέρει το κύριο πολιτικό μήνυμα ότι, «δεν σταματούμε μπροστά σε τίποτε».

Αυτό κάνει τον αγώνα της ΕΡΤ, περισσότερο ίσως από κάθε άλλο αγώνα των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη, αγώνα των εργαζομένων στην Κύπρο αλλά και στην Τουρκία. Η ανελέητη ταξική σύγκρουση που σήμερα εξελίσσεται στην Ελλάδα και που τόσο ξεκάθαρα βγάζει στην επιφάνεια της προθέσεις του κεφαλαίου, δεν είναι παρά το προοίμιο αυτού που θα εξελιχθεί σε ολόκληρη την Κύπρο, στην Τουρκία και σε όλο τον κόσμο όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση εκδηλωθεί παντού στα μεγέθη που σήμερα έχει στην Ελληνική κοινωνία.

Η ποιότητα των προγραμμάτων της αυτοδιαχειριζόμενης εδώ  και δυο μήνες ΕΡΤ, από τους απολυμένους πρώην εργαζόμενους σε αυτήν, αποτελούν παρακαταθήκη του επιπέδου διαχείρισης από τους εργαζόμενους  σε ένα άλλο κόσμο,  που έχει γίνει πια στόχος μέσα από το σύνθημα που ακούγεται πια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός» (another world is possible).

Το εργατικό κίνημα στην Κύπρο, Ελληνοκυπριακό και Τουρκοκυπριακό, πρέπει να συμπαρασταθούν με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά και να βρουν σημεία σύνδεσης με τον αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ, αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού εργατικού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...