Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Αναστασιάδης: Μάχη για επιστροφή της Αμμοχώστου στους κατοίκους της

Κατά της «αμμοχωστοποίησης του κυπριακού» τάχθηκε σήμερα ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία στην αντικατοχική εκδήλωση του δήμου Αμμοχώστου διαβεβαίωσε ότι θα δώσει τη μάχη ώστε η επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του κυπριακού, να συνοδευτεί με την δημιουργία προϋποθέσεων για επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, γεγονός το οποίο, σημείωσε, θα δώσει την ελπίδα ότι «θα οδηγηθούμε σε ειρηνική λύση».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση υπέβαλε πρόταση για επιστροφή της Αμμοχώστου με παράλληλη δυνατότητα χρήσης του λιμανιού της από τους τουρκοκυπρίους για εξαγωγές προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Κυριάκος Βιρβιδάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Γιάννης Σγουρός.

Και οι δύο εξέφρασαν την συμπαράσταση του ελληνισμού προς την Κύπρο και υπογράμμισαν την σημασία της ενότητας ως βασική προϋπόθεση της επιτυχίας του αγώνα για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών .

Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός έστειλε το μήνυμα ότι το πραγματικό πρόβλημα της Κύπρου είναι η κατοχή και ο εποικισμός.

«Είναι η ώρα», τόνισε, «να αναδείξουμε τη ξεχωριστή σημασία της Αμμοχώστου για επίλυση του Κυπριακού και ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...