Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Το Σεπτέμβριο τα αποτελέσματα για την έρευνα στο Κτηματολόγιο


Παράταση ενός ακόμη μήνα έχει ζητήσει ο ερευνών λειτουργός και αναμένεται ότι θα έχουμε αποτελέσματα μέχρι το Σεπτέμβριο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, αναφερόμενος στις έρευνες που διέταξε σε σχέση με ισχυρισμούς για διαπλοκή και κυκλώματα στο Κτηματολόγιο.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Χάσικος είπε πως «οι έρευνες συνεχίζονται κανονικά και μέχρι στιγμής προχωρούν καλά, έχουμε κάποια αποτελέσματα, αλλά να αναμένετε την ολοκλήρωση τους για να τα δείτε".

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν, ο Υπουργός είπε πως υπήρξε αίτημα από το λειτουργό που διεξάγει την έρευνα για ένα μήνα παράταση και "αναμένω ότι, μέσα στο Σεπτέμβρη, θα έχει και αποτέλεσμα".

Σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρές έρευνες αυτή τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη στην Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Χάσικος είπε πως "είναι απαίτηση της κοινωνίας, είναι απαίτηση των πολιτών για τα όσα αυτή η χώρα και ο λαός της τελευταία βιώνουν ή υπέστησαν σαν αποτέλεσμα κακών χειρισμών - είτε αυτοί είναι από τον τομέα των τραπεζών, είτε αυτοί είναι προϊόν πολιτικών αστοχιών, λαθών ή παραλείψεων - να υπάρξει έρευνα, διαλεύκανση και εκεί και όπου πρέπει κάποιοι να τιμωρηθούν, να τιμωρηθούν".

Ερωτηθείς αν υπάρχουν οποιαδήποτε νέα δεδομένα για το Υπουργείο του, μετά την επίσκεψη της Τρόικας, ο ΥΠΕΣ ανέφερε πως δεν φαίνεται να επηρεάζεται οτιδήποτε και υπενθύμισε πως "υλοποιούμε τους προϋπολογισμούς του 2013, δηλαδή τον προϋπολογισμό που η προηγούμενη Κυβέρνηση ετοίμασε", ενώ σημείωσε πως "επειδή τα έσοδα του κράτους για την ώρα είναι καλά, δεν χρειάζεται οποιαδήποτε περικοπή".

Αυτή την ώρα, συνέχισε, το Υπουργείο του καθώς και τα άλλα εμπλεκόμενα Υπουργεία, εργάζονται πυρετωδώς "για να καταστεί δυνατή αυτή η εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας (μεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης), έτσι ώστε από τον Ιούνιο του χρόνου, να υλοποιηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα".

Τα μέτρα αυτά, πρόσθεσε, είναι ένα δίχτυ προστασίας του πολίτη που θα διασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, καθώς, όπως είπε, "το κράτος θα είναι εκεί για να του παράσχει τα αναγκαία".


alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...