Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Αναστασιάδης: Πολύτιμος φίλος της Κύπρου η Γαλλία

Η Γαλλία είναι ένας από τους πιο στενούς εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον οποίο η Κύπρος φιλοδοξεί να έχει ακόμη στενότερες σχέσεις , δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Γαλλίας για την Εθνική Ημέρα της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η ελευθερία, η ισότητα και η αδελφοσύνη είναι αξίες που συμμερίζονται Κύπρος και Γαλλία».

Επίσης, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στη σταθερή υποστήριξη της Γαλλίας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, καθώς και στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. «Η Γαλλία υπήρξε ένας πολύτιμος φίλος της νήσου σε καιρούς προκλήσεων και η στάση αυτή εκτιμάται τα μέγιστα», τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών εκτείνεται και στην περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της νότιας γειτονίας, σημειώνοντας ότι και οι δύο χώρες στοχεύουν στο να μεταμορφωθεί η ασταθής νότια περιοχή σε περιοχή ειρήνης και σταθερότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...