Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Ακόμη 6 μήνες η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο

Χωρίς αναφορές για κοινές ανακοινώσεις Χριστόφια - Ταλάτ, το ψήφισμα

Με 13 ψήφους υπέρ και την αποχή του Πακιστάν και του Αζερμπαϊτζάν, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενέκρινε την Τρίτη, για άλλους έξι μήνες, την παρουσία της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014.

Στην καθιερωμένη, ανά εξάμηνο, ψηφοφορία του, για την ανανέωση της θητείας της  Δύναμης στην Κύπρο, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εξέδωσε ψήφισμα το οποίο κινείται μέσα στα πλαίσια των «ίσων αποστάσεων», δεν περιέχει «ενοχλητικές αναφορές» για την ελληνοκυπριακή πλευρά και χαρακτηρίζεται από διπλωματικούς κύκλους ως «πανομοιότυπο» με το προηγούμενο, στηριζόμενο στην προοπτική επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό, μέσα στο φθινόπωρο.

Με παρεμβάσεις της κυπριακής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ και τη συμβολή μονίμων μελών του ΣΑ, δεν περιέχονται στο ψήφισμα αναφορές για τις κοινές ανακοινώσεις Χριστόφια-Ταλάτ.

Μεταξύ άλλων, το νέο ψήφισμα καλωσορίζει τη μέχρι τώρα πρόοδο που επιτεύχθηκε και την προετοιμασία που γίνεται, με σκοπό να επαναρχίσουν οι συνομιλίες τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...