Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Mεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης

Mεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης εξήγγειλε σήμερα ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, γνωστοποιώντας ότι από τον Ιούνιο 2014 θα υπάρξει εξασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης για κάθε πολίτη και κάθε νοικοκυριό με εγγυημένο από την πολιτεία ελάχιστο εισόδημα.

Όπως εξήγησε ο κ. Αναστασιάδης, δικαιούχοι θα είναι όσοι Κύπριοι έχουν εισοδήματα κάτω από αυτό που μπορεί να τους διασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση, ανεξάρτητα από την ηλικία, την τάξη ή την επαγγελματική τους κατάσταση.

Το ύψος του Εγγυημένου Ελάχιστου Εισοδήματος θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του κάθε πολίτη και του κάθε νοικοκυριού που αφορούν τη διατροφή, την ένδυση, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Ταυτόχρονα, θα διασφαλίζει το δικαίωμα των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού για στέγαση με την επιδότηση του ενοικίου εάν οι δικαιούχοι δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία ή με την επιχορήγηση των τόκων των στεγαστικών δανείων στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι έχουν δικό τους σπίτι και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή των δόσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...