Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Κύπρος: Ποινική έρευνα για την αγορά τουρκοκυπριακής γης από την ΑΤΗΚ

Οδηγίες για ποινική έρευνα, αναφορικά με την υπόθεση της αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακού τεμαχίου γης, κοντά στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας, από το Ταμείο Συντάξεων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), έδωσε η Νομική Υπηρεσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, επιβεβαιώνοντας σημερινά δημοσιεύματα.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι θα γίνει αξιολόγηση των καταθέσεων στην Ερευνητική Επιτροπή για την υπόθεση, θα ληφθούν και άλλες και θα εξετασθούν στοιχεία και μαρτυρίες. Αν από την έρευνα διαπιστωθεί ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες, είπε, θα ενημερωθεί η Νομική Υπηρεσία, η οποία θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

Οι οδηγίες στην Αστυνομία για ποινική έρευνα δόθηκαν στη βάση των όσων κατήγγειλε ο επιχειρηματίας, Χαράλαμπος Λιοτατής. Ο τελευταίος, καταθέτοντας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία μοιράστηκαν προμήθειες εκατομμυρίων ευρώ σε πολιτικό πρόσωπο, σε κόμμα, αλλά και σε συντεχνιακά στελέχη της ΑΤΗΚ.

Η έρευνα θα επεκταθεί στο Κτηματολόγιο, καθώς υπάρχει ισχυρισμός ότι από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία απώλεσε και το κράτος χιλιάδες ευρώ σε μεταβιβαστικά τέλη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το τεμάχιο γης, που ανήκε σε Τουρκοκύπριο, αγοράστηκε από εταιρεία έναντι του ποσού του 1,8 εκ.ευρώ, η οποία στη συνέχεια το πούλησε στο Ταμείο Συντάξεων της ΑΤΗΚ σε δεκαπλάσια τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...