Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Λουκέτο οριστικά στο Σφαγείο Κοφίνου στη Λάρνακα

«Το Κράτος δεν θα κάνει τον χασάπη» δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων για την πρόθεση της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», οι προθέσεις της Κυβέρνησης μετουσιώθηκαν ήδη σε αποφάσεις, με τον κ. Χάσικο να δρομολογεί, πλέον, όλες τις διαδικασίες, αφενός για τερματισμό της λειτουργίας του Σφαγείου και αφετέρου για την εκμίσθωση του σε ιδιώτη προς αξιοποίηση του εξοπλισμού και των κτηριακών εγκαταστάσεων του. Εξέλιξη, η οποία θα επιφέρει έσοδα στο Κράτος, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, η οικονομική κατάσταση του εν λόγω ημικρατικού Οργανισμού είναι τέτοια που δεν διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει υπό το βάρος των χρεών του, αφήνοντας εκτεθειμένο το προσωπικό που εργάζεται σε αυτό. Το Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου καταγράφει κατά μέσο όρο κάθε χρόνο ζημιές που ανέρχονται στα €3,5 εκατομμύρια.

Μέχρι σήμερα έχουν συσσωρευτεί οφειλές που αγγίζουν τα €35 εκατομμύρια. Μεταξύ αυτών που έχουν να παίρνουν από το Σφαγείο Κοφίνου είναι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και πολλοί ιδιώτες.

Ο μοναδικός πονοκέφαλος που υπάρχει για τον υπουργό Εσωτερικών είναι το τι θα απογίνουν οι 65 υπάλληλοι που εργοδοτούνται στο Κεντρικό Σφαγείο. Επί του θέματος αυτού, ο Σωκράτης Χάσικος είχε χθες συνάντηση με τις συντεχνίες αλλά και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σφαγείου, όπου ανταλλάγησαν απόψεις, χωρίς όμως να ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...