Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Συνάντηση Δριβελέγκα και Ομήρου για τις στενές σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας

Οι στενές και αγαστές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, επαναβεβαιώθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου με τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Δριβαλέγκα, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, ο κ. Δριβελέγκας αναφέρθηκε στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ελλάδα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η εξαίρετη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί σ' όλους τους τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού, αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην πορεία της επίλυσής τους. Διεμήνυσε δε τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου και όλων των μελών της Βουλής των Ελλήνων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής αναφέρθηκε στο κυπριακό πρόβλημα και καυτηρίασε τη στάση ανοχής του διεθνούς και ευρωπαϊκού παράγοντα έναντι της Τουρκίας, σημειώνοντας πως ενώ η τελευταία κατέχει παράνομα ευρωπαϊκό έδαφος βρίσκεται συγχρόνως σε ενταξιακή πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Ομήρου εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη της Κύπρου προς την Ελλάδα για τη σταθερή και διαχρονική συμπαράσταση της στον δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις αδελφικές σχέσεις με το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Δριβελέγκας είχε επίσης συναντήσεις με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Φώτη Φωτίου και με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...