Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Το Σαββατοκύριακο ανακοινώνεται το ποσοστό κουρέματος

Σήμερα η έκθεση της KPMG για τον ισολογισμό της Τρ. Κύπρου, την Παρασκευή η «κακή» Λαϊκή

Την ίδια στιγμή θετικά είναι τα μηνύματα μέχρι στιγμής από την αξιολόγηση της Τρόικας

Στα χέρια της Αρχής Εξυγίανσης, που είναι η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, βρίσκεται από χθες ο ισολογισμός της «καλής» Λαϊκής Τράπεζας, που απέστειλε η KPMG Λονδίνου, ενώ σήμερα  αναμένεται να στείλει και ο ισολογισμός της Τράπεζας Κύπρου και την Παρασκευή ο ισολογισμός της «κακής» Λαϊκής.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το κατ’ αρχήν ενδεικτικό ποσοστό του κουρέματος των ανασφάλιστων καταθέσεων στην τράπεζα Κύπρου να ανακοινωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Θυμίζουμε ότι το μέχρι στιγμής κούρεμα στις καταθέσεις της τράπεζας Κύπρου ανέρχεται στο 37,5%, ενώ ένα ποσοστό ύψους ύψους 22,5% κατακρατείται από την τράπεζα μέχρι να εξαχθεί το τελικό ποσοστό

Ομάδα της KPMG και τεχνοκράτες της Κεντρικής Τράπεζας, με Επικεφαλής τον Διοικητή Πανίκο Δημητριάδη, εξετάζουν από το μεσημέρι της Τετάρτης τον ισολογισμό της «καλής» Λαϊκής τράπεζας.

Θετικά είναι τα μηνύματα της Τρόικας
Την ίδια στιγμή θετικά είναι τα μηνύματα μέχρι στιγμής από την αξιολόγηση της Τρόικας,  με το πρώτο προσχέδιο της αξιολόγησης να αναμένεται να δοθεί στην Κυβέρνηση πριν το Σαββατοκύριακο.

Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης επικεντρώνονται στην πλήρη  αξιοποίηση του επόμενου χρονικού διαστήματος, έτσι ώστε να κλείσουν όλα τα σημεία που αφορούν στην εφαρμογή του Μνημονίου μέχρι το τέλος Ιουλίου και να υπάρξει θετική αξιολόγηση.

Σήμερα, Πέμπτη, στο πρόγραμμα των τεχνοκρατών της Τρόικας στο Υπουργείο Οικονομικών συμπεριλαμβάνεται πρωινή σύσκεψη η οποία έχει ως στόχο την παρακολούθηση της προόδου που έχει επιτευχθεί εφ’ όλης της ύλης μέχρι στιγμής (follow up meeting).

Η αποστολή της Τρόικας, μετά από μελέτη και επεξεργασία των στοιχείων που έλαβε κατά τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να ζητήσει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις χρειάζεται για την προετοιμασία της αξιολόγησής της.

Σημειώνεται ότι έχει κληθεί να υποβάλει το πρώτο προσχέδιο της αξιολόγησής της αν είναι δυνατόν μέχρι το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να δοθεί  χρόνος στο Υπουργείο να το επεξεργαστεί και να επανέλθει με τις δικές του παρατηρήσεις.

Σήμερα, στην Κεντρική Τράπεζα δεν έχουν προγραμματιστεί οποιεσδήποτε συναντήσεις ή συσκέψεις.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...