Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Στήριξη της Τράπεζας Κύπρου ζήτησαν από την τρόικα οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των βιομηχάνων


Την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, και κυρίως στην Τράπεζα Κύπρου, το συντομότερο δυνατόν επεσήμαναν στους τεχνοκράτες της τρόικας οι ηγεσίες του...Κυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών Βιομηχάνων (ΟΕΒ).
Επίσης, επεσήμαναν πως μόνο μέσα από τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου μπορούν να αρθούν οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων.

Στη συνάντηση, οι τεχνοκράτες της τρόικας περιορίστηκαν να ακούσουν και να καταγράψουν τις θέσεις των δύο εργοδοτικών οργανώσεων, χωρίς να διατυπώσουν απόψεις.

Ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Φειδίας Πηλείδης, δήλωσε ότι το μέγιστο πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα. Δεν πρέπει καν να συζητείται αν θα διασωθεί η Τράπεζα Κύπρου, τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Ο βοηθός γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαφάνηκε ότι υπάρχει προβληματισμός, έτσι ώστε η χαλάρωση των μέτρων να γίνει με ρυθμό ο οποίος δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στη βιωσιμότητα των κυπριακών επιχειρήσεων.

Δηλαδή, προσέθεσε, θα πρέπει να βρεθεί η ισορροπία μεταξύ της ταχύτητας άρσης ή χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και της ανάγκης προστασίας της Τράπεζας Κύπρου από κύμα φυγής κεφαλαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...