Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μαθήματα Κορανίου σε εκκλησία στο κατεχόμενο χωριό Μουσουλίτα


Μαθήματα Κορανίου παραδίδονται σε χριστιανική εκκλησία στο κατεχόμενο χωριό Μουσουλίτα, σύμφωνα με τουρκοκυπριακή εφημερίδα.

Σε ρεπορτάζ της, η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), αναφέρει ότι σε εκκλησία στο κατεχόμενο χωριό Μουσουλίτα, γίνονται μαθήματα Κορανίου, αφού όπως δήλωσαν οι κάτοικοι δεν έχουν τζαμί για να κάνουν τα μαθήματά τους εκεί.


Κατά τα λοιπά, ο τουρκοκυπριακός Τύπος επικεντρώνει στην «προεκλογική» εκστρατεία που διεξάγεται στα Κατεχόμενα εν όψει των «εκλογών» της 28ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αφρίκα» του «αντιφρονούντος» Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ, ο ηγέτης του «Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος – Ενωμένες Δυνάμεις» Οζκάν Γιορκαντζίογλου δήλωσε ότι έχει πρόθεση να συνεχίσει την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της «κυβέρνησης» Σιμπέρ, ενώ σε άλλο σημείο της, η «Αφρίκα» αναφέρει πως υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία ΑΚΠ πραγματοποιεί μυστικές συνομιλίες με τους Ελληνοκύπριους για το θέμα της επιστροφής των Βαρωσίων (περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου).

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Με τον συνασπισμό θα χάσει ο λαός», γράφει ότι ο γενικός γραμματέας του «Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος» Ασίμ Ακάνσοϊ, δήλωσε ότι σε περίπτωση συνασπισμού μετά τις «εκλογές» της 28ης Ιουλίου, αυτός που θα βγει χαμένος είναι ο «λαός».

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος) αναφέρει ότι ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, δήλωσε ότι το έγγραφο Ντάουνερ είναι χειρότερο από το σχέδιο Ανάν, προσθέτοντας ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, που το Εθνικό Συμβούλιο όρισε ως διαπραγματευτή στις συνομιλίες δήλωσε πως υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας στο Κυπριακό.


elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...