Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

«Συγνώμη» της πολιτείας στους συγγενείς θυμάτων του Μαρί

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει ξανά να συμβούν παρόμοιες τραγωδίες και σφάλματα.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τη συγνώμη της Πολιτείας μέσα από την αναγνώριση των ευθυνών για πολιτικές αποφάσεις και παραλείψεις που οδήγησαν στο θάνατο των 13 ηρώων στο Μαρί. Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα επιτρέψει ξανά να συμβούν παρόμοιες τραγωδίες και σφάλματα.

Σε ομιλία του στη Ναυτική Βάση "Ε. Φλωράκης", σήμερα στο τρισάγιο των 13 πεσόντων αξιωματικών και υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και των Πυροσβεστών της ΕΜΑΚ που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011, είπε ότι η 11η Ιουλίου θα πρέπει να αποτελεί την ημερομηνία – ορόσημο για την υποχρέωση λογοδοσίας των αρχόντων της Πολιτείας, αλλά και της απόδοσης τιμής σε όσους εθελουσίως πρόσφεραν με τη θυσία της ζωής τους στη διάσωση του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η παρουσία του στο Μαρί, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δεν υποδηλώνει παρά την τιμή που θέλει να αποδώσει σε 13 υπηρέτες των ενόπλων δυνάμεων που έδωσαν τη ζωή τους για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας της Πολιτείας και της πατρίδας μας.

Σημείωσε ότι δεν είναι άσχετες με τα γεγονότα οι προτάσεις του για τις συνταγματικές εκείνες αλλαγές με τις οποίες «η ασυλία του Προέδρου θα περιορίζεται στο ελάχιστο με τη συγκεκριμενοποίηση των πολιτικών, αστικών και ποινικών ευθυνών τόσο του ιδίου όσο και των Υπουργών της εκάστοτε Κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...