Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Άντρος: «Ο Αναστασιάδης δεν αντιστάθηκε στους Ευρωπαίους, απλά υπάκουσε»


Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι «δεν αντιστάθηκε τελικά στους Ευρωπαίους εταίρους ως ηγέτης», αλλά... «απλώς υπάκουσε στις εντολές τους» και «αποδέχτηκε τις καταστροφικές τους απαιτήσεις».

«Μέσα σε ένα βράδυ, με ένα «ναι» του, σκότωσε τα χίλια «θα» που είπε προεκλογικά. Συμφώνησε σε Μνημόνιο που περιλαμβάνει κούρεμα, ιδιωτικοποιήσεις, περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων και περικοπές. Συμφώνησε σε ρήτρες αφηρημένες που θα μας δεσμεύουν όμως με πολύ ξεκάθαρο τρόπο στο μέλλον», ανέφερεο κ. Κυπριανού χαιρετίζοντας το βράδυ της Παρασκευής στο 26ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι όλα αυτά βυθίζουν το λαό μας μέρα με τη μέρα στην αβεβαιότητα. «Αβεβαιότητα για το πώς θα είναι η Κύπρος, πώς θα είναι η ζωή του καθενός από εμάς αύριο. Αβεβαιότητα για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θέλει και θα πρωταγωνιστήσει για λύση που θα επανενώνει το νησί και το λαό. «Λύση που να βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», είπε.

Εξέφρασε ωστόσο ανησυχία ότι κάποιοι στη διεθνή κοινότητα θα επιδιώξουν να εκμεταλλευθούν την άσχημη οικονομική κατάσταση της Κύπρου και την εξάρτηση από το Μνημόνιο για να επιβάλουν λύση που να ικανοποιεί την τουρκική πλευρά. «Να μας εκβιάσουν για να αποδεχθούμε μια οποιαδήποτε λύση που αντί να επανενώνει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους σε μια κοινή πατρίδα για ένα κοινό μέλλον, να τους καθιστά υπόδουλους των μεγάλων συμφερόντων ξένους μέσα στην ίδια τους την πατρίδα», συμπλήρωσε.

Είναι για όλους αυτούς τους λόγους που είναι σήμερα αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε η ΕΔΟΝ να παραμείνει στην πρωτοπορία των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων της όχι μόνο νεολαίας αλλά και του συνόλου του λαού μας, είπε ο κ. Κυπριανού. «Για να ανοίξει το δρόμο για την Κύπρο της επανένωσης και της προόδου, τον κόσμο της ειρήνης και του σοσιαλισμού. Για να μπολιάσει τους νέους της Κύπρου με την αγωνιστικότητα και την αισιοδοξία πως τον κόσμο αυτό θα τον φέρετε στα μέτρα σας», πρόσθεσε.
alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...