Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ενημέρωση για το ‘επικαιροποιημένο’ μνημόνιο ζητά το ΑΚΕΛ


Η Κυβέρνηση επιλέγει να κρατά στο σκοτάδι τα κόμματα σε σχέση με το νέο ‘επικαιροποιημένο μνημόνιο’, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ, το οποίο ζητά ενημέρωση. Τονίζει ακόμη ότι οι...
εξαγγελίες για ενότητα και διαβούλευση στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος πρέπει να έχουν και πρακτικό αντίκρισμα.

Σε δηλώσεις ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση φαίνεται να έχει στα χέρια της μια καινούρια πρόταση από την Τρόικα, η οποία φαίνεται ότι συνιστά ουσιαστικά ακόμα ένα στη σειρά μνημόνιο.

«Ζητούμε ενημέρωση για τυχόν νέα μέτρα και νέες απαιτήσεις της Τρόικας, όπως θα πρέπει να ενημερωθούμε και για τις θέσεις της Κυβέρνησης στα επιμέρους ζητήματα που συζητούνται», σημείωσε.

Ο κ. Χριστοφίδης διατύπωσε έντονες ανησυχίες για τις πληροφορίες που φέρουν το Συνεργατικό κίνημα να λαμβάνει στήριξη που χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση του με ένα ιδιαίτερα ψηλό επιτόκιο, το οποίο, όπως είπε, θα είναι δυσβάστακτο και θα δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων στο Συνεργατισμό.

«Ο Συνεργατισμός, ιδιαίτερα μέσα στις νέες συνθήκες όπως διαμορφώνονται, έχει να διαδραματίσει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό ρόλο για τη σωτηρία της Κύπρου», ανέφερε.

Εξαγγελίες Κυβέρνησης για νέα κοινωνική πολιτική

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του Προέδρου Αναστασιάδη για το σύστημα κοινωνικής προστασίας, ο κ. Χριστοφίδης διατύπωσε σειρά ερωτημάτων λέγοντας ότι το κόμμα του αναμένει πλήρη ενημέρωση.

Ο κ. Χριστοφίδης κάλεσε την Κυβέρνηση να πει ποιά από τα υφιστάμενα επιδόματα καταργούνται, κατά πόσο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι το ίδιο με το ύψος της βοήθειας που λαμβάνουν σήμερα οι δικαιούχοι ή τα εισοδήματα τους θα μειωθούν και ποιό θα είναι το συνολικό ποσό που θα διατίθεται για την κοινωνική πρόνοια.

Διερωτήθηκε ακόμη γιατί οι όποιες αποφάσεις λήφθηκαν χωρίς κανένα διάλογο ούτε με τις πολιτικές δυνάμεις, ούτε και με τους κοινωνικούς εταίρους.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τη λογική της περαιτέρω στόχευσης, «αλλά ανησυχούμε για το γεγονός ότι είναι ξεκάθαρο πως αυτή η εξαγγελία έγινε σε συνεννόηση με την Τρόικα και καθοδηγείται από τη φιλοσοφία της Τρόικας για συνεχείς περικοπές στις κοινωνικές και το κοινωνικό κράτος».


sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...