Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ανατροπή στη διαδικασία έκδοσης Ν. Μιχαηλίδη, μετά από έκδοση νέου εντάλματος

Σε ανάκληση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του Ντίνου και του Μιχάλη Μιχαηλίδη και έκδοση αναθεωρημένου εντάλματος, προχώρησε χθες η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης στη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, όπου παρουσιάστηκε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και ο υιός του.

Η δικηγόρος της Γενικής Εισαγγελίας ενημέρωσε το δικαστήριο για τη χθεσινή απόφαση του Εφετείου Αθηνών να ανακαλέσει το πρώτο ένταλμα και να εκδώσει νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο φαίνεται να εκμεταλλεύεται την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου από τη Βουλή, που επιτρέπει την άμεση έκδοση Κυπρίων υπηκόων, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες έκδοσης τοπικών ενταλμάτων.

Στο αίτημα της Εισαγγελίας για τερματισμό της παρούσας διαδικασίας, την οποία θεωρεί άνευ αντικειμένου, από τη στιγμή που ανακλήθηκε το αρχικό ένταλμα σύλληψης, οι δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν πίστωση χρόνου για εξέταση των νέων δεδομένων, τα οποία θεωρούν ότι θίγουν το δικαίωμα της ελευθερίας του ατόμου και όπως το δικαστήριο εξετάσει το ενδεχόμενο συνέχισης της παρούσας διαδικασίας.

Μετά από διακοπή μισής περίπου ώρας, το δικαστήριο αποδέχθηκε όπως δοθεί η ευκαιρία στην υπεράσπιση να αγορεύσει επί των θέσεων της, σε νέα διαδικασία που ορίστηκε για αύριο στις 10:30.Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου, ο εκ των δικηγόρων υπεράσπισης, Ευστάθιος Ευσταθίου, ανέφερε πως η απόφαση του Εφετείου Αθηνών είναι μια αιφνιδιαστική εξέλιξη, “για να στερήσει τα δικαιώματα που είχαν οι εκζητούμενοι, ώστε να μπορέσουν να τους εκδώσουν”. ” Αυτό το πράγμα, σε μια πολιτισμένη κοινωνία, είναι ανεπίτρεπτο εντελώς και απαράδεκτο”, συμπλήρωσε.

Οι Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης αντιμετωπίζουν το αδίκημα της νομιμοποίησης προϊόντων εγκλήματος, που διαπράχθηκε μεταξύ 10/9/1997 και 20/7/2001 και το οποίο είναι ένα από τα 32 συνολικά αδικήματα, για τα οποία η επιτρέπετε η έκδοση προσώπου/ων, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι βάσει των ίδιων περιοριστικών όρων που είχαν τεθεί από το δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα.

 onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...