Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Λεμεσός: Βρήκαν κλοπιμαία αξίας εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ


Διάταγμα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 42χρονης από τη Βουλγαρία, η οποία επιχείρησε να αποστείλει...στο εξωτερικό τσαντάκι με πανάκριβα κοσμήματα και ρολόγια, που είχαν κλαπεί από την οικία 40χρονου Ρώσου επιχειρηματία στη Λεμεσό. Τρία ακόμη πρόσωπα αναζητούνται για την υπόθεση.

Τη διάρρηξη της οικίας του, που βρίσκεται στην περιοχή Καλόγηροι και την κλοπή χρυσαφικών και ρολογιών συνολικής αξίας 211 χιλιάδων ευρώ, αντιλήφθηκε ο παραπονούμενος πριν από δυο μέρες, όταν επέστρεψε από ολιγοήμερο ταξίδι του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, μετά από πληροφορία, η αστυνομία επισκέφθηκε συγκεκριμένο γραφείο εταιρείας αποστολής δεμάτων και παρέλαβε το τσαντάκι, το περιεχόμενο του οποίου αναγνώρισε ο 40χρονος, ως μέρος της κλαπείσας περιουσίας του, ύψους 115 χιλιάδων ευρώ.

Εναντίον της 42χρονης εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης και μετά τον εντοπισμό της οδηγήθηκε για ανάκριση στην αστυνομική διεύθυνση, ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη υπόθεση, κάτι που αναιρεί το γεγονός πως στο λαιμό της φορούσε χρυσό περιδέραιο με διαμάντια, αξίας πέραν των 30 χιλιάδων ευρώ, το οποίο επίσης αναγνωρίστηκε από τον παραπονούμενο.

Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την επταήμερη κράτηση της, ενώ η αστυνομία έχει εξασφαλίσει τα στοιχεία δεύτερου προσώπου, 42 χρόνων από τη Βουλγαρία και εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του και καταζητείται.

Ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε ακόμη πως "έχει ληφθεί και πληροφορία ότι στη σπείρα ενέχονται ακόμα δυο πρόσωπα και γίνονται εξετάσεις με σκοπό να εντοπιστούν τα στοιχεία τους, σε μια προσπάθεια να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης τους".

Η αστυνομία, συνέχισε, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο όπως τα πρόσωπα αυτά να σχετίζονται με αριθμό διαρρήξεων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ευχαρίστησε, τέλος, τους πολίτες για τη βοήθεια που προσφέρουν με τις πληροφορίες που δίνουν στην αστυνομία, προς εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων.
alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...