Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Οργή συγγενών για την απόφαση της φονικής έκρηξης στο Μαρί

Η σημερινή απόφαση του Κακουργιοδικείου για τη φονική έκρηξη στο Μαρί δεν ικανοποίησε τους συγγενείς των 13 θυμάτων

Από τις Φυλακές στο νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρθηκε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας, αμέσως μετά την απόφαση του Κακουργιοδικείου που τον βρήκε ένοχο για την έκρηξη της 11ης Ιουλίου στο Μαρί.

Οι άλλοι τρεις καταδικασθέντες αξιωματικοί της πυροσβεστικής, μεταφέρθηκαν από τις Φυλακές σε αστυνομικά κρατητήρια όπου θα παραμείνουν έως τις 24 Ιουλίου που το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές τους.

Οι συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι άρχισαν να αποχωρούν μετά και την φυγάδευση καταδικασθέντων και αθωωθέντων προέβησαν αμέσως μετά την έξοδό τους από την αίθουσα του δικαστηρίου σε δηλώσεις.

Η Μαρία Ηρακλέους (σύζυγος θύματος) δήλωσε ότι ανέμενε την αθώωση του Μάρκου Κυπριανού διότι ακολουθούσε την πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια «και αυτό τα λέει όλα». Είπε και αυτή ότι έλειπε από το δικαστήριο ο τέως Πρόεδρος για τον οποίο προσπάθησαν να ασκήσουν προσωπικές αγωγές αλλά βρίσκουν εμπόδια από την Γενική Εισαγγελία.

Ο Νικόλας Ιωαννίδης, γιος του Αρχιπλοιάρχου Α. Ιωαννίδη, δήλωσε ότι βασικός υπεύθυνος για το απογοητευτικό αποτέλεσμα της δίκης είναι ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης ο οποίος απαξιωτικό τρόπο έδειξε την απροθυμία του να εξετάσει τις ευθύνες του Δημήτρη Χριστόφια.

Πρόσθεσε ότι το δικαστήριο τεκμηρίωσε αρκετά καλά την ετυμηγορία του και ξεκαθάρισε ότι κανείς εκ των νεκρών δεν έχει ευθύνες και κατέρριψε την προπαγάνδα και την προσπάθεια κάποιων εις βάρος της μνήμης των νεκρών, τους οποίους άφησαν εκτεθειμένους χωρίς να τύχουν ενημέρωσης για την επικινδυνότητα του φορτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...