Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μείζον θέμα στην Κύπρο με το αίτημα σύλληψης του πρώην υπουργού Μιχαηλίδη για τις μίζες Τσοχατζόπουλου

Στο δικαστήριο εναπόκειται να αποφασίσει αν κατά πόσον θα εκτελεστούν τα ευρωπαϊκά εντάλματα, που έχουν εκδοθεί εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του, για την υπόθεση του πρώην υπουργού της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.

Η Νομική Υπηρεσία, είπε στο ΡΙΚ ο κ. Κληρίδης, μελετά τα εντάλματα, τα οποία παραλήφθηκαν χθες και θα τα προωθήσει στο Δικαστήριο για να λάβει απόφαση.

Εξήγησε δε, ότι με την τροποποίηση του Συντάγματος το 2005, μπορούν να εκδοθούν Κύπριοι πολίτες σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ωστόσο, σημείωσε, με βάση περιορισμό που επέβαλε η Βουλή, δεν μπορούν να εκτελεστούν εντάλματα που αφορούν σε αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν πριν από την τροποποίηση του Συντάγματος.

Ο Ντίνος Μιχαηλίδης εμμένει σταθερά στη θέση, ότι είναι αθώος και ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, ότι «ως πράξη δημοκρατικής ευαισθησίας και πολιτικής ευθιξίας, θα απέχει από τα συλλογικά όργανα του κόμματος, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Προστίθεται, ότι το ίδιο έχει πράξει και ο γιος του κ. Μιχαηλίδη, ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στην ανακοίνωση, το ΔΗΚΟ τονίζει πως «αποτελεί υποχρέωση όλων ο σεβασμός της συνταγματικής τάξης και της νομικής αρχής ότι ουδείς θεωρείται ένοχος παρά μόνο όταν αποδειχθεί η ενοχή του μέσα από δικαστικές διαδικασίες».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, δήλωσε, ότι είναι υποχρέωση όσων το όνομα εμπλέκεται στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο κατά του πρώην υπουργού Αμυνας της Ελλάδας, Ακη Τσοχατζόπουλου, να συνεργαστούν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Τόσο ο Ντίνος Μιχαηλίδης, όσο και ο γιος του, είπε ο κ. Κυπριανού, έχουν υποχρέωση να συνεργαστούν με τις διωκτικές Αρχές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...