Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Καταζητούνται από τις αρχές ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του

Οι ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των TOR-M1 εξέδωσαν σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Καταζητούμενοι θεωρούνται πλέον στην Ελλάδα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης και ο γιος του Μιχάλης, καθώς οι ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των TOR-M1 εξέδωσαν σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν καθώς οι δύο κατηγορούμενοι κλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες σε απολογία στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών για τα TOR-M1 και δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης.

Ο πρώην υπουργός της Εσωτερικών της Κύπρου και ο γιος του κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν, με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των ανωτέρω ρωσικών συστημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος τους ο Κύπριος πολιτικός και ο γιος του εμπλέκονται σε υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό. Τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κύπρο, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.

Η εν λόγω εταιρία φαίνεται ότι «δέχθηκε» ποσά εκατομμυρίων που, βάσει των στοιχείων της ανάκρισης, έχουν αποσταλεί από τον -καταζητούμενο πλέον με ένταλμα- Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan. Η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, χρησιμοποιήθηκε ως «κουμπαράς» στη διακίνηση παράνομων χρημάτων για την αγορά των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR-M1.

Σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, εφόσον εκτελεστούν τα εντάλματα σε βάρος των κατηγορουμένων, η κυπριακή Δικαιοσύνη θα πρέπει εντός 90 ημερών να έχει αποφανθεί για το αν θα εκδοθούν οι δύο αφού λάβει υπόψη της τις αντιρρήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...