Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Νέα συνεδρίαση για τις ιδιωτικοποιήσεις εν μέσω κινητοποιήσεων

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιείται αυτή την ώρα η έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής Βουλής, η οποία εξετάζει το νέο νομοσχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση για τις αποκρατικοποιήσεις.


Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης.


Το νομοσχέδιο θα τεθεί στην 12.00 στην έκτακτη ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στο άρθρο 5 που αφορά τα στάδια που πρέπει να προηγηθούν πριν την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης οποιουδήποτε φορέα.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στους ημικρατικούς οργανισμούς και συνδικαλιστικές οργανώσεις προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις.

Σε στάση εργασίας κατέρχονται από τις 11.00 μέχρι τις 14.00 στους χώρους εργασίας τους, οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ μετά από ομόφωνη απόφαση των τεσσάρων συντεχνιών, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γραμματέας της Κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ ΑΗΚ, Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Οι συντεχνίες της Cyta -ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΑΣΕΤ-CYTA, ΣΕΠ-ΑΤΗΚ- έχουν καλέσει τα μέλη τους επίσης σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι 14.00. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...