Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κρίσιμη συνάντηση Χ. Γεωργιάδη – Κρ. Λαγκάρντ για το κυπριακό Μνημόνιο

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από την τρόικα το επικαιροποιημένο Μνημόνιο της Κύπρου, η σύνταξη του οποίου ξεκινά την τρέχουσα εβδομάδα.


Αν και σε πολιτικό επίπεδο προκύπτει η εκτίμηση ότι οι κυπριακές αρχές βρίσκονται σε καλό δρόμο ως προς την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, απομένει αυτό να επιβεβαιωθεί και από τις εκθέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Κρίσιμη για τη γενικότερη πορεία του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής, θεωρείται και η συνάντηση που θα έχει στις αρχές Δεκεμβρίου στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Χάρης Γεωργιάδης με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες την τρέχουσα εβδομάδα οι εκπρόσωποι των διεθνών δανειστών θα προβούν στην ανάλυση στοιχείων που συνέλεξαν για την κυπριακή οικονομία στο πλαίσιο της δεύτερη τριμηνιαίας αξιολόγησης του κυπριακού Μνημονίου.

Τα πρώτα συμπεράσματα από την αξιολόγηση αναμένεται να γίνουν γνωστά στις έντεκα Νοεμβρίου, αλλά η τελική έκθεση της τρόικας θα είναι έτοιμη το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...