Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Αυτά συζήτησαν Σαμαράς-Λιλλήκας


Για τα θέματα της οικονομίας, αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, συζήτησαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα.


Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για το πλαίσιο διαπραγμάτευσης του Κυπριακού και κυρίως για τις συνθήκες μέσα στις οποίες ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις καθώς, όπως είπε, «αυτή την ώρα ο Ελληνισμός στο σύνολο του, Κύπρος και Ελλάδα, είναι σε πολύ δυσμενή θέση» καθώς και οι δυο χώρες είναι οικονομικά εξαρτημένες και ευάλωτες σε πιέσεις και εκβιασμούς. Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα «δεν είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να διαπραγματευθούμε τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα».
Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών σε δήλωσή του, εξέφρασε την εκτίμηση πως έχει έρθει η ώρα «να υπάρξει μια πανεθνική στρατηγική, μια κοινή στρατηγική διεκδίκησης των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, μια στρατηγική, η οποία θα μπορεί να πετύχει την ενότητα αλλά και τη συστράτευση του Ελληνισμού αυτές τις κρίσιμες ώρες» καθώς όπως είπε, η Κύπρος χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα και η Ελλάδα χρειάζεται μια ελεύθερη Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...