Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις επικρίσεις ότι δεν αντιδρά σε παραβιάσεις τουρκικού σεισμογραφικού

Η κυβέρνηση της Κύπρου απορρίπτει επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι δεν αντιδρά στις παραβιάσεις της Κυπριακής Αποκλειστικής Ζώνης από το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros.


Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών του νησιού Ιωάννης Κασουλίδης, αναφέρει ότι η Λευκωσία διά του Μόνιμου Αντιπροσώπου της στα Ηνωμένα Εθνη, καταγγέλλει ανελλιπώς όλες τις παραβιάσεις από το τουρκικό σκάφος.


«Αποστέλλεται μηνιαίως επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, η οποία στη συνέχεια κυκλοφορεί ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης για ενημέρωση όλων των Μελών του Οργανισμού», σημειώνει ο κ. Κασουλίδης και προσθέτει πως η τελευταία επιστολή είχε ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου, 2014 και αφορούσε τις δραστηριότητες του Barbaros κατά την περίοδο 12 Δεκεμβρίου 2013 - 14 Ιανουαρίου 2014.

Σε σχέση με επικρίσεις ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης δεν υλοποιεί τη δέσμευσή του ότι, αν χρειαστεί, θα αναστείλει τις συνομιλίες λόγω τουρκικών προκλήσεων, ο κ. Κασουλίδης τονίζει ότι ο Πρόεδρος γνωρίζει ποιοι παράγοντες παρεμβάσεων, παραβιάσεων και παρενοχλήσεων πρέπει να συντρέχουν για να ενεργοποιήσει την απόφασή του.

Τέλος, σημειώνει ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιβάλλουν να μη δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε περισσότερο γύρω από το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...