Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Προσωρινή διευθέτηση Κύπριων και Τουρκοκύπριων για το ποδόσφαιρο

Το μεσημέρι της Τρίτης, η ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Ζυρίχη μεταξύ αντιπροσωπειών της ΚΟΠ και της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, επιτεύχθηκε η υπογραφή προσωρινής διευθέτησης για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο.

Η συμφωνία προνοεί όπως η τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενταχθεί στην ΚΟΠ σαν Ομοσπονδία, σύμφωνα με τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΚΟΠ. Επιπλέον, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) θα συνεχίσει να είναι μέλος της FIFA και της UEFA και το αρμόδιο όργανο, υπεύθυνο για την οργάνωση, τον έλεγχο και τη διαχείριση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, καθώς επίσης το Όργανο, το οποίο είναι υπεύθυνο για διεθνείς ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στην Κύπρο.

Οι δύο πλευρές έχουν επίσης συμφωνήσει στη δημιουργία μιας Διαρκούς Οργανωτικής Επιτροπής (Steering Committee) η οποία θα δουλέψει για την εφαρμογή της Συμφωνίας.

Η συμφωνία, η οποία στηρίζεται στα Καταστατικά της FIFA και της UEFA, αφορά αποκλειστικά και μόνον θέματα που έχουν να κάνουν με  το ποδόσφαιρο και στοχεύει στην  ενοποίηση και τη διευκόλυνση της προόδου του ποδοσφαίρου στην Κύπρο μέσα σε πνεύμα εμπιστοσύνης, αμοιβαίου σεβασμού και καλής θέλησης μεταξύ των δύο ποδοσφαιρικών κοινοτήτων του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...