Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Κυπριανού: Δώσαμε την ευκαιρία στην Τουρκία να θέσει ζητήματα εντελώς εκτός πλαισίων


Επικριτικός για τους χειρισμούς του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό ήταν ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε για το αδιέξοδο στις προπαρασκευαστικές συζητήσεις όσον αφορά την έκδοση κοινής διακήρυξης για επανέναρξη... των συνομιλιών ότι «δώσαμε την ευκαιρία στην τουρκική πλευρά -ξανανοίγοντας εμείς το θέμα της συμφωνημένης βάσης- να θέσει ζητήματα στο τραπέζι τα οποία είναι εντελώς εκτός πλαισίων».



Λέγοντας πως, εάν η θέση της τουρκικής πλευράς παραμείνει αυτή που είναι σήμερα, «εκατό χρόνια να συζητούμε δεν θα υπάρξει λύση». Ο κ. Κυπριανού υποστήριξε ότι η κρίση που υπάρχει αυτήν τη στιγμή, θα μπορούσε να αποφευχθεί και θα αντιμετωπίζαμε τα προβλήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Εκεί όμως θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε από τον ΟΗΕ οι θέσεις που κατατίθενται να είναι με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού, με βάση το διεθνές αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο και τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο κ. Έρογλου δεν αποδεχόταν τις συμφωνίες Ταλάτ-Χριστόφια, και «είχαμε την ευκαιρία να τον στριμώξουμε, επιμένοντας στη συμφωνημένη βάση».

Ο γγ του ΑΚΕΛ εξέφρασε ανησυχία για το τι θα γίνει με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, καθώς και για το ποια είναι η εναλλακτική επιλογή, σε ποιον θα καταλογίσει ευθύνες η διεθνής κοινότητα για τις εξελίξεις.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...