Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Βρέθηκε λύση για την ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας

- Με 75% θα συμμετέχουν η λευκορωσικών συμφερόντων Wargaming, η Δήμητρα Επενδυτική και το αμερικανικό fund Third Point


Σύμφωνα με πληροφορίες του "Πολίτη" τρεις εταιρείες θα συμμετέχουν σε ποσοστό 75%. Πρόκειται για την Wargaming λευκορωσικών συμφερόντων με έδρα την Κύπρο, το αμερικανό fund Third Point και τη Δήμητρα Επενδυτική.

Συγκεκριμένα, το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας θα αποκτήσει η Wargaming, η οποία θα συμμετέχει με 40 εκατ. ευρώ. Ένα 30% του μετοχικού κεφαλαίου θα αποκτήσει - επίσης με 40 εκατ. ευρώ - η Third Point, ενώ με 15% και 20 εκατ. ευρώ θα συμμετέχει η Δήμητρα Επενδυτική.

Το υπόλοιπο 25% θα παραμείνει στους παλιούς μετόχους της Ελληνικής Τράπεζας, με την Εκκλησία να κατέχει περίπου το 10%.




Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:




Προσπάθειες να παραμείνει σε «κυπριακά χέρια» η Ελληνική Τράπεζα από την Εκκλησία της Κύπρου – Ηχηρή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου μετά την εκδήλωση του ενδιαφέροντος του Third Point – Αναζητούνται Κύπριοι επενδυτές




Την αισιοδοξία του πως η Ελληνική Τράπεζα θα καταφέρει να αντλήσει κεφάλαια από "κυπριακές και όχι ξένες πηγές" εκφράζει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, με τις πληροφορίες πως το αμερικανικό fund Third Point ενδιαφέρεται για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην τράπεζα.

Σε δηλώσεις του στο StockWatch, ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει ότι η Ελληνική Τράπεζα "επιβάλλεται να παραμείνει σε κυπριακά χέρια".

Παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζει την πλήρη αισιοδοξία του ότι θα βρεθούν τα περίπου 40 εκατ. ευρώ που υπολείπονται για να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας, που ανέρχονται στα 294 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν επιδείξει ενδιαφέρον Κύπριοι επενδυτές για να καλύψουν τα 40 εκατ. ευρώ, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ενώπιον του έχει τρεις επιστολές από Κύπριους, μεταξύ αυτών και αποδήμων, για να αποκτήσουν μεγάλο μερίδιο του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

"Ευελπιστώ ότι στο τέλος της ημέρας θα συμφωνήσουμε με τους Κύπριους επενδυτές", τόνισε, για να εκφράσει στη συνέχεια την ελπίδα ότι "το κλιμάκιο της τρόικας δεν θα προσεγγίσει το αίτημα της Ελληνικής Τράπεζας να της δοθεί ακόμη λίγη παράταση χρόνου ώστε να ολοκληρώσει με επιτυχία τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης".

"Θα πρέπει οι πιστωτές μας να μην σταθούν μόνο στο γράμμα αλλά και στην ουσία του όλου θέματος", υπέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...