Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Oι Τουρκοκύπριοι: Αξιώνουν δικαιώματα στο φυσικό αέριο της Κύπρου!

Κάνουν λόγο για μονομερείς δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής πλευράς στην περιοχή της ΑΟΖ


Το λεγόμενο «υπουργείο Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει πως «οι Τουρκοκύπριοι, ως συνιδιοκτήτες της Κύπρου, έχουν ίσα δικαιώματα στην εξόρυξη και διαχείριση των φυσικών πόρων, και ως εκ τούτου είναι φυσικό να δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι αντιδράσεις της κυπριακής κυβέρνησης ήταν αβάσιμες και η ελληνοκυπριακή πλευρά άρχισε μονομερώς δραστηριότητες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να απειληθεί η σταθερότητα.


Προστίθεται ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί λύση με καλή θέληση και διάλογο, ωστόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έδωσε θετική απάντηση σε σχετικές προτάσεις που υπέβαλε η τουρκοκυπριακή πλευρά στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το 2011 και το 2012.

Το λεγόμενο «υπουργείο Εξωτερικών» καλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει πολιτικές που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, ώστε να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, να δοθεί έμφαση στην έναρξη διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, και να υπάρξει κοινή βάση για εξόρυξη υδρογονανθράκων μέχρι την επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...