Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Έκλεισε το επικαιροποιημένο μνημόνιο στην Κύπρο

Το δυσκολότερο θέμα των διαπραγματεύσεων αφορούσε στο πλάνο των ιδιωτικοποιήσεων, για το οποίο το χρονοδιάγραμμα επεκτάθηκε μέχρι το Δεκέμβριο


Συμφωνημένο θα πρέπει να θεωρείται το επικαιροποιημένο μνημόνιο στην Κύπρο, έπειτα από τη συνάντηση των επικεφαλής της Τρόικας με τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων το δυσκολότερο θέμα αφορούσε στο πλάνο των ιδιωτικοποιήσεων, για το οποίο το χρονοδιάγραμμα επεκτάθηκε μέχρι το Δεκέμβριο, ενώ στο επικαιροποιημένο μνημόνιο μετά την πρώτη αξιολόγηση υπήρχε υποχρέωση για τον καταρτισμό πλάνου για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παρουσίαση πλάνου για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας επεκτάθηκε για τον Ιανουάριο.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η όλη συζήτηση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης ήταν σχετικά εύκολη, με μόνη εξαίρεση το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Στην συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, εξετάστηκε όλο το μνημόνιο, περιλαμβανομένου και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών  όπου θα δοθούν οι τελευταίες διευκρινίσεις και το επικαιροποιημένο μνημόνιο θα κλείσει και τυπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...