Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πρόκληση Ερντογάν: «Δεν υπάρχει κράτος που να λέγεται Κύπρος»!

«Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος» υποστήριξε, προκλητικά, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά από ένα συνέδριο στην Πολωνία ισχυρίστηκε ότι η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» είχε γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους. 


Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος και πρόσθεσε ότι αυτό που υπάρχει είναι η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου. 

«Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν για να προσθέσει ότι στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ.

Στον τούρκο Πρωθυπουργό απάντησε μέσω της εφημερίδας Yeni Düzen η αρθρογράφος Τουμάι Τουγιάν.

Με τίτλο «Μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος» η αρθρογράφος τονίζει ότι ο τούρκος Πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει μια χώρα που ονομάζεται Κύπρος.

«Σε μια χώρα που λέγεται Κύπρος τι δουλειά έχουν 40 χιλιάδες δικοί σου στρατιώτες; Γιατί η σημαία σου κυματίζει σε κάθε γωνιά; Ποιος είσαι εσύ και όταν το θέμα των Βαρωσίων έρχεται στην ημερήσια διάταξη, μπορείς να πεις σαν να ήταν ιδιοκτησία σου ότι "εγώ δεν θα δώσω σπιθαμή γης στην Κύπρο ακόμη και για την πλήρη ένταξη"», αναφέρει στο άρθρο της η Τουγιάν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...