Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Αύριο οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου του ΔΗΚΟ

Με την επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων, εισέρχονται από αύριο στην τελική ευθεία οι διεργασίες για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΔΗΚΟ.


Σε δηλώσεις στο περιθώριο συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ στη Νομική Υπηρεσία, ο Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου είπε ότι αύριο μεταξύ 9:00-12:00 θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την θέση του Προέδρου του κόμματος. «Οι εκλογές είναι την 1η Δεκεμβρίου και σύμφωνα με τους κανονισμούς μας θα έπρεπε να υποβληθούν οι υποψηφιότητες τουλάχιστον 15 μέρες προ της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τους ψηλούς τόνους που επικρατούν στο ΔΗΚΟ για τις εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι η αντιπαράθεση μπορεί να παρουσιαζόταν και στο παρελθόν, «το θέμα είναι ότι όλοι μας θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα του κόμματος ώστε αν μην υπάρχει εκτροχιασμός», είπε.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι είναι λογικό να υπάρχει έντονη προεκλογική περίοδος για τη θέση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, καθώς είναι η θέση που αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο εντός όσο και εκτός κόμματος.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των εγγραφών μελών, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι στο σύνολο τα μέλη που αποτελούν το μητρώο του ΔΗΚΟ θα είναι γύρω στις 39 με 40 χιλιάδες, διευκρινίζοντας πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως ο κατάλογος. Όπως είπε, μπορεί να ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των νέων μελών να κυμαίνεται γύρω στις 19 χιλιάδες, αλλά ο τελικός αριθμός δεν είναι ακόμα γνωστός καθώς θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστούν κάποιες διπλογραφίες, και ένας αριθμός νέων μελών που οι επαρχιακές επιτροπές μπορεί να μην έχουν εγκρίνει.

ΠΗΓΗ ikypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...