Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ: Να τερματίσει η Τουρκία την κατοχή στην Κύπρο

Ο κ. Σπινέλλης μίλησε και για την καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Κύπρου στην κατεχόμενη περιοχή

Πραγματική βούληση από την Τουρκία για λύση του Κυπριακού θα είναι ο τερματισμός τους τουρκικής κατοχής και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, μιλώντας στην τρίτη Επιτροπή του ΟΗΕ για θέματα Κοινωνικά, Ανθρωπιστικά και Πολιτιστικά και με θέμα: προώθηση και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με βασικό σημείο αναφοράς την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.

Ο κ. Σπινέλλης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Ελλάδα πιστεύει ότι οι διακοινοτικές διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή, συνολική, βιώσιμη, λειτουργική και δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επισήμανε.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του ΟΗΕ, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Σπινέλλης μίλησε για τα προβλήματα των αγνοουμένων, των προσφύγων, των εγκλωβισμένων, την παράνομη εισροή Τούρκων εποίκων στις κατεχόμενες περιοχές, αλλά και την καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Κύπρου στην κατεχόμενη περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...