Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Αυστηρούς όρους θέτει ο Αναστασιάδης στον Ερογλου πριν την συνάντηση τους

Σαφές μήνυμα προς τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, ενόψει της αυριανής άτυπης συνάντησης τους έστειλε ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται να μπει σε διάλογο, αν δεν διασαφηνιστούν οι βασικές παράμετροι λύσης του κυπριακού για μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. 


Το μήνυμα Αναστασιάδη αποτελεί απάντηση στα όσα ανέφερε ο κ. Έρογλου σε συνέντευξη στην «Μιλιέτ». 

Οι δηλώσεις Έρογλου ότι οι συνομιλίες μπορούν να αρχίσουν ακόμα και χωρίς την έκδοση κοινής διακήρυξης, αλλά και οι αναφορές του σε «δύο λαούς και δύο κυριαρχίες» προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι δεν μπορεί να αρχίσει διάλογος χωρίς να ξεκαθαριστεί από την αρχή το πλαίσιό του ,σημειώνοντας ότι οι θέσεις που διατυπώνει ο Ντερβίς Ερογλου, είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό να συμβάλουν ενεργά στην όλη διαδικασία και να μην έρθουν εκ των υστέρων να προσφέρουν τάχα βοήθεια κατά την έκφρασή του.

Διερωτήθηκε πώς μπορεί να υπάρξει λύση, αν οι δύο πλευρές δεν μπορούν να συμφωνήσουν ακόμα και για την κοινή διακήρυξη.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε ταυτόχρονα να ακούουν τις δηλώσεις Έρογλου και εκείνοι που θα έπρεπε να είχαν επιδείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μια μοιρασμένη ευρωπαϊκή χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...