Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Χριστόφιας: Σημαντικά λάθη Αναστασιάδη για το Κυπριακό

Ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας επέκρινε τους χειρισμούς του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο θέμα της κοινής δήλωσης για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.


Μιλώντας στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας στο φιλολογικό μνημόσυνο για τον τουρκοκύπριο πολιτικό Οζκέρ Οζγκιούρ, ο κ. Χριστόφιας διαφώνησε με την θέση του προέδρου Αναστασιάδη για διαγραφή συγκλίσεων, που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις επί των ημερών του. Υποστήριξε ότι αυτό , όπως και η εκ νέου συζήτηση θεμάτων για τη βάση λύσης του κυπριακού προβλήματος είναι «σημαντικότατο λάθος».


Η εξέλιξη αυτή, είπε ο κ. Χριστόφιας «αποτελεί πισωγύρισμα, απώλεια χρόνου και είναι ζημιογόνα στις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος και επανένωσης της πατρίδας μας».

Ο τέως πρόεδρος είπε ότι στόχος «πρέπει να συνεχίσει να είναι η απαλλαγή από την κατοχή και όλες τις ξένες εξαρτήσεις και η επανένωση της Κύπρου , στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής-διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, λύση η οποία περιγράφεται στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και «για την οποία καταλήξαμε σε σημαντικές συγκλίσεις στη διάρκεια του 2008-2010, οπότε καθορίσαμε τη βάση λύσης του Κυπριακού, που υιοθετήθηκε από Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μια λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μιαν κυριαρχία, μιαν ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα και με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...