Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κύπρος: Συνάντηση του Επισκόπου Καρπασίας με τον Ναμί

Στο παρελθόν είχε απαγορευθεί η μετάβαση του Επισκόπου στα κατεχόμενα


Συνάντηση με τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο και τον Ιμάμη του Τεμένους Χαλά Σουλτάν είχε στα κατεχόμενα ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Καρπασία είναι κατεχόμενη με κυριότερο προσκύνημα αυτό του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα. Στην περιοχή της Καρπασίας μένουν ελάχιστοι ελληνοκύπριοι εγκλωβισμένοι. Το Τέμενος Χαλά Σουλτάν που θεωρείται ένα από τα πλέον ιερά μουσουλμανικά προσκυνήματα βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές στη Λάρνακα.


Σύμφωνα με τουρκοκυπριακές πηγές ο επίσκοπος Χριστοφόρος του οποίου στο παρελθόν είχε απαγορευθεί η μετάβαση του στα κατεχόμενα φέρεται να ευχαρίστησε τον κ. Ναμί  «που του παραχώρησε άδεια» για να περάσει και αύριο θα τελέσει τη θεία λειτουργία στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα που εορτάζει.

Ο κ. Ναμί εξέφρασε τη χαρά του που συναντήθηκε με τον Επίσκοπο και ευχήθηκε να αυξηθούν οι συναντήσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων  και Τουρκοκυπρίων προς όφελος της λύσης του Κυπριακού. Είπε ακόμη ότι ο σεβασμός των θρησκειών και των θρησκευτικών ηγετών και στις δύο πλευρές μπορεί να βοηθήσει στην ειρήνη και τη φιλία χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε πολιτική τοποθέτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...