Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Τρόικα προς Κύπρο: Ο τουρισμός θα σας βγάλει από την κρίση

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων συναντήθηκε με τους δανειστές και τους εξέθεσε τα προβλήματα του κλάδου 


«Η τρόικα εξακολουθεί να πιστεύει ότι η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου μπορεί να ρυμουλκήσει την οικονομία έξω από την κρίση», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Χάρης Λοϊζίδης, ύστερα από δίωρη συνάντηση το πρωί με κλιμάκιο της τρόικας. Ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι συζήτησαν σε μεγάλη έκταση τα αποτελέσματα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και τις προοπτικές για τη νέα τουριστική περίοδο.

Ανέφερε επίσης ότι ο ΠΑΣΥΞΕ ανέδειξε κάποια σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία, όπως είναι το θέμα της χρηματοδότησης και το υψηλό επιτόκιο που αναγκάζονται οι ξενοδόχοι να καταβάλλουν στις τράπεζες, μαζί με το γεγονός ότι υπάρχει πολύ περιορισμένος χρόνος αποπληρωμής των δανείων τους.

Πρόσθεσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια αυτοί που χρηματοδότησαν τα ξενοδοχεία ήταν οι τουριστικοί πράκτορες, δίνοντας τεράστια ποσά στους ξενοδόχους που ανέρχονται ετήσια στα 70 με 80 εκατομμύρια ως προκαταβολές για να βελτιώσουν τα ξενοδοχεία.

Σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία τα οποία διατηρεί ο Σύνδεσμος το 2013 πέρα του 50% των ξενοδοχείων θα παραμείνουν κλειστά την φετινή χειμερινή περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...