Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Πιέσεις δανειστών για την πώληση του 18% της Τρ. Κύπρου που κατέχει η «κακή» Λαϊκή

Πιέσεις προς τις κυπριακές τραπεζικές αρχές, να προχωρήσει η πώληση σε στρατηγικούς επενδυτές, του 18% της Τρ. Κύπρου που κατέχει η «κακή» Λαϊκή, ασκεί η τρόικα.


Κατά τις πληροφορίες, η κυπριακή Αρχή Εξυγίανσης πρέπει να παρουσιάσει τη διάθεση των στοιχείων ενεργητικού της Λαϊκής, με απώτερο στόχο τη μεγιστοποίησης της αξίας για τους πιστωτές.

Τα ανωτέρω προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο της Κύπρου, το οποίο παρουσιάζει το Stockwatch.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το συγκεκριμένο σχέδιο θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει τρόπους διάθεσης του 18% της Τρ. Κύπρου που κατέχει η «κακή» Λαϊκή.

Όπως αναφέρεται στο κυπριακό μνημόνιο, εν αναμονή της διάθεσης των μετοχών της Λαϊκής στην Τρ. Κύπρου, η Αρχή Εξυγίανσης θα δώσει εντολή στον ειδικό διαχειριστή να μεταφέρει τα δικαιώματα ψήφου αυτών των μετοχών σε μια αναγνωρισμένη και ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία ή διεθνή οργανισμό.

Πέραν του 18% της Λαϊκής, οι αρχές επιδιώκουν όπως διαθέσουν σε βάθος χρόνου τις θυγατρικές ή παραρτήματα της Λαϊκής στην Ουκρανία, Ρωσία, και Μάλτα.

Πιστωτές και αρχές έχουν ενθαρρυνθεί από την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής και ευελπιστούν ότι θα είναι σε θέση να διαθέσουν το 18% της Τρ. Κύπρου σε ξένους επενδυτές, κατά προτίμηση στρατηγικούς επενδυτές που θα συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...